Lämna in bilen på verkstad

Lämna in bilen på verkstad

När du ska lämna in din bil på verkstad finns det en viktig sak som du måste undersöka allra först och det är om du behöver lämna in din bil på en märkesverkstad eller inte. Har du en relativt ny bil som fortfarande har nybilsgaranti kan det finnas krav på att du måste utföra all service på märkesverkstaden för bilen för att garantin ska fortsätta gälla, medan det i vissa fall räcker med att du går till vilken auktoriserad bilverkstad som helst.

Måste du gå till en märkesverkstad behöver du inte fundera så mycket på var du ska lämna in bilen eftersom det brukar bli självklart då, men i annat fall så kan du behöva vara mer noggrann med val av bilverkstad. Det finns många bilverkstäder där ute och du kan inte lita på att alla är ärliga och ger dig och din bil rätt service till rätt pris eftersom det finns mycket pengar att tjäna. För att vara säker bör du enbart anlita en kontrollerad bilverkstad. Du känner igen dessa genom symbolen som är en grön punkt.

Det bästa är om du kan hitta en bilverkstad som du fortsätter att gå till hela tiden eftersom du då kommer att kunna känna dig trygg med att arbetet blir ordentligt utfört till ett schysst pris. Kolla upp verkstadens ekonomi, här kan du läsa lite tips om den saken. Men om du inte redan har en bilverkstad som du känner dig trygg med så gäller det att hitta en. Det bästa är att höra sig för bland människor runt omkring dig och få rekommendationer om bra verkstäder som går att lita på. Sedan bör du också jämföra priser hos olika verkstäder, en vanlig tusenmilaservice kan skilja sig flera tusen kronor hos olika verkstäder trots att det är samma service som ingår. Be alltid om att få en offert innan en verkstad utför jobbet!

Copyright © 2021 Storklinta